Trouwen

De mooiste dag van jullie leven, zo wil je terugdenken aan jullie trouwdag. De kans is groot dat je al een goed beeld hebt van hoe de trouwdag eruit moet komen te zien.

Uiteraard is dit voor iedereen anders, en daarom hebben wij geen kant-en-klare pakketten. Samen gaan we jullie trouwdag volledig op maat verzorgen. Het maakt niet uit of je 20 of 120 gasten wil uitnodigen, of dat je buiten of binnen wilt trouwen: alles kan bij ons op maat worden gemaakt.

Zo wordt de mooiste dag van je leven een zorgeloze en ontspannen dag waar je met plezier op terug zal kijken. Want ook jullie moeten op de dag van de bruiloft genieten.

Bij ons is trouwen bijna sprookjesachtig, want jullie trouwerij vindt plaats in het groene hart van Leeuwarden. Een prachtige locatie om elkaar het ja-woord te geven.

“Zo wordt de mooiste dag van je leven een zorgeloze en ontspannen dag waar je met plezier op terug zal kijken.”

Daarnaast is bij De Koperen Tuin elk onderdeel van een trouwdag mogelijk. De huwelijksvoltrekking, de receptie, het gezamenlijk lunchen of dineren, en het huwelijksfeest zijn allemaal mogelijk bij ons.

De huwelijksvoltrekking

De Koperen Tuin is één van de meest populaire trouwlocaties in de gemeente Leeuwarden. Alleen in het stadhuis trouwen meer koppels. Wij hebben in totaal drie geschikte zalen en twee buitenlocaties beschikbaar voor bruiloften.

De Singelzaal en Tuinzaal

De Singelzaal en Tuinzaal met uitzicht over de Dokkumer Ee en Diakonessenhuis zijn geschikt voor maximaal 30 personen. Deze twee zalen kunnen zowel samengevoegd als gescheiden worden gehuurd. Bij deze zaal bevindt zich een afsluitbaar en overdekt terras met maximaal 50 zitplaatsen.

Het Paviljoen

De jongste en grootste zaal die wij hebben. Het Paviljoen heeft veel mogelijkheden, onder andere door de verplaatsbare wanden en vele lichtinstallaties aan het plafond. De zaal beschikt over eigen toiletten, bar en heeft een riant terras. Het Paviljoen is uitbreidbaar: 60 tot 150 gasten jullie ja-woord bijwonen.

De Vestdijkzaal

De Vestdijkzaal op de eerste verdieping. In deze barokzaal waan je jezelf haast van koninklijke komaf. In deze zaal kunnen 15 tot 80 gasten jullie ja-woord bijwonen. De zaal kijkt uit op het park en de jachthaven.

Buitenlocaties: muziekkoepel en terrassen

De twee buitenlocaties zijn de Muziekkoepel en het Paviljoenterras. Beide locaties zijn geschikt voor zo’n 60 personen. Indien voor een buitenlocatie wordt gekozen, wordt ook rekening gehouden met het Nederlandse weer. Er zal altijd een back-up zaal beschikbaar in geval van slecht weer. Onze terrassen kunnen bij de verschillende onderdelen van jullie huwelijksdag worden betrokken.

De receptie

Om daggasten, collega’s, vrienden en bekenden de gelegenheid te geven jullie te feliciteren, kan ervoor gekozen worden om een receptie te geven. Een huwelijksreceptie duurt gemiddeld twee tot drie uur. De kosten voor een receptie bedragen de consumpties ongeveer € 11,50 per persoon, inclusief 2 rondes bittergarnituur.

Bruidstaart

Na de huwelijksvoltrekking met jullie gasten de bruidstaart aansnijden, een van de leukste momenten van de dag. Een bruidstaart is maatwerk. Daarom verwijzen wij je door naar Banketbakkerij Nijstad. Aan de hand van foto’s en voorbeelden qua kleur, vulling en afwerking wordt de taart samengesteld. Wij berekenen € 0,50 serviesgeld per persoon. Uiteraard is Banketbakkerij Nijstad enkel een aanrader van ons. Je bent vrij om zelf een banketbakker te kiezen. De bruidstaart is ook goed te combineren met een champagnetoast op het paar of als afsluiting van het diner of buffet geserveerd met koffie en thee.

Extra’s

Bij de huwelijksvoltrekking verzorgen wij 2 boeketten met bloemen die, zoveel mogelijk, in de kleuren van het bruidsboeket zijn. Verder kan de huwelijksvoltrekking worden ‘beklonken’ met een toast op het bruidspaar tijdens de ceremonie. De kosten van de huwelijksvoltrekking zijn € 250,-. Voor de muziekkoepel of Paviljoenterras wordt € 90,- extra berekend.