Trouwen

De mooiste dag van jullie leven, zo wil je terugdenken aan jullie trouwdag. De kans is groot dat je al een goed beeld hebt van hoe de trouwdag eruit moet komen te zien.

Uiteraard is dit voor iedereen anders, en daarom hebben wij geen kant-en-klare pakketten. Samen gaan we jullie trouwdag volledig op maat verzorgen. Het maakt niet uit of je 20 of 120 gasten wil uitnodigen, of dat je buiten of binnen wilt trouwen: alles kan bij ons op maat worden gemaakt.

Nu snappen we ook dat het lastig kan zijn welk thema je wil bij je bruiloft. We hebben hiervoor drie pakketten samengesteld met thema’s die bij ons veel voorkomen. Bekijk hieronder via de link welke pakketten we hebben en haal je inspiratie eruit. Je bent natuurlijk nog steeds vrij om zelf iets anders te bedenken.

Bij ons is trouwen bijna sprookjesachtig, want jullie trouwerij vindt plaats in het groene hart van Leeuwarden. Een prachtige locatie om elkaar het ja-woord te geven.

“Zo wordt de mooiste dag van je leven een zorgeloze en ontspannen dag waar je met plezier op terug zal kijken en volop van hebt genoten!”

Daarnaast is bij De Koperen Tuin elk onderdeel van een trouwdag mogelijk. De huwelijksvoltrekking, de receptie, het gezamenlijk lunchen of dineren, en het huwelijksfeest zijn allemaal mogelijk bij ons.

Thema pakketen

White Wedding

White Wedding

Botanische bruiloft

Botanische bruiloft

Festival bruiloft

Festival bruiloft

De huwelijksvoltrekking

De Koperen Tuin is één van de meest populaire trouwlocaties in de gemeente Leeuwarden. Alleen in het stadhuis trouwen meer koppels. Wij hebben in totaal drie geschikte zalen en twee buitenlocaties beschikbaar voor bruiloften.

DKT tafel gedekt

De Singelzaal en Tuinzaal

De Singelzaal en Tuinzaal met uitzicht over de Dokkumer Ee en Diakonessenhuis zijn geschikt voor maximaal 30 personen. Deze twee zalen kunnen zowel samengevoegd als gescheiden worden gehuurd. Bij deze zaal bevindt zich een afsluitbaar en overdekt terras met maximaal 50 zitplaatsen.

Het Paviljoen

De jongste en grootste zaal die wij hebben. Het Paviljoen heeft veel mogelijkheden, onder andere door de verplaatsbare wanden en vele lichtinstallaties aan het plafond. De zaal beschikt over eigen toiletten, bar en heeft een riant terras. Het Paviljoen is uitbreidbaar: 60 tot 150 gasten jullie ja-woord bijwonen.

De Koperen Tuin - Vestdijkzaal

De Vestdijkzaal

De Vestdijkzaal op de eerste verdieping. In deze barokzaal waan je jezelf haast van koninklijke komaf. In deze zaal kunnen 15 tot 80 gasten jullie ja-woord bijwonen. De zaal kijkt uit op het park en de jachthaven.

Buitenlocaties: muziekkoepel en terrassen

De twee buitenlocaties zijn de Muziekkoepel en het Paviljoenterras. Beide locaties zijn geschikt voor zo’n 60 personen. Indien voor een buitenlocatie wordt gekozen, wordt ook rekening gehouden met het Nederlandse weer. Er zal altijd een back-up zaal beschikbaar in geval van slecht weer. Onze terrassen kunnen bij de verschillende onderdelen van jullie huwelijksdag worden betrokken.

De receptie

Om daggasten, collega’s, vrienden en bekenden de gelegenheid te geven jullie te feliciteren, kan ervoor gekozen worden om een receptie te geven. Een huwelijksreceptie duurt gemiddeld twee tot drie uur. De kosten voor een receptie bedragen de consumpties ongeveer € 11,50 per persoon, inclusief 2 rondes bittergarnituur.

Bruidstaart

Na de huwelijksvoltrekking met jullie gasten de bruidstaart aansnijden, een van de leukste momenten van de dag. Een bruidstaart is maatwerk. Daarom verwijzen wij je door naar Ornella’s Patissier. Aan de hand van foto’s en voorbeelden qua kleur, vulling en afwerking wordt de taart samengesteld. Wij berekenen € 0,50 serviesgeld per persoon. Uiteraard is Ornella’s Patissier enkel een aanrader van ons. Je bent vrij om zelf te kiezen. De bruidstaart is ook goed te combineren met een champagnetoast op het paar of als afsluiting van het diner of buffet geserveerd met koffie en thee.

Extra’s

Bij de huwelijksvoltrekking verzorgen wij 2 boeketten met bloemen die, zoveel mogelijk, in de kleuren van het bruidsboeket zijn. Dit wordt gedaan in overleg en zitten extra kosten aan verbonden. Verder kan de huwelijksvoltrekking worden ‘beklonken’ met een toast op het bruidspaar tijdens de ceremonie. Ook aan de toast zitten extra kosten verbonden. De kosten van de huwelijksvoltrekking zijn € 250,-. Voor de muziekkoepel of paviljoen wordt € 90,- extra berekend.

 

Muziek tijdens je huwelijksfeest

Iedereen vindt natuurlijk iets anders leuk als het nu gaat om een live band of een dj, wij kunnen dit voor je regelen! Door de jaren heen hebben wij veel artiesten over de vloer gehad en kunnen die altijd voor je benaderen. Je kan de wensen aangeven qua genre en wij zorgen voor een passende artiest. 

Wij hebben onze eigen huis dj namelijk DJ Eve. Haar genre varieert heel erg en kan eigenlijk alles wel voor je draaien. Mocht je haar even willen bekijken kan je haar Instagram hier bekijken.

Wat het meest voorkomt bij ons is dat zij een avond vult met 4 uren draaien. Hierbij zijn de kosten voor haar en de juiste techniek €841 inclusief btw. Wil je dat ze langer draait dan komt er €110 bovenop per extra uur. Mocht onze huis dj niet beschikbaar zijn dan zoeken wij voor jou een andere passende dj en blijven de kosten hetzelfde.

Eve presspic