Over ons

Ons verhaal

Veel historie is al aanwezig in de Prinsentuin. Zo heeft het pand, dat een voormalig theehuis is van de Oranjes, veel meegemaakt. Meerdere malen is het pand bijvoorbeeld verwoest en weer opnieuw opgebouwd. In het park zijn vele memorabele optredens geweest, zoals die van Herman Brood in 1978. In 2001 kregen wij de eer om nieuw leven in De Koperen Tuin te blazen.

Het belangrijkste in ons werk is maatwerk. Per groep, gebeurtenis en detail kijken we samen met jou naar de best passende oplossing. De Koperen Tuin staat in een magische omgeving, namelijk het groene stadshart van Leeuwarden. De Prinsentuin is een prachtige omgeving voor iedere doelgroep.

De Koperen Tuin - binnen

“Voor alles wat er te vieren valt”

Lange tijd was de bovenstaande titel onze slogan. We proberen sinds 1 april 2001 Leeuwarden te voorzien van een volledig horeca-aanbod. Of je nu even wil koffie drinken of juist een groot evenement organiseert, bij ons kan het. Het enige wat niet kan, is blijven slapen.
De Koperen Tuin - Paviljoen zaal

Verdere groei

In de afgelopen 17 jaar is natuurlijk niet stilgezeten. We hebben ontzettend veel ervaring mogen opdoen op diverse manieren. Daarnaast groeide ons bedrijf dat wij zijn gaan uitbreiden met het Paviljoen. Deze zaal is in 2007 gerealiseerd en sindsdien hebben wij 150 m² meer tot onze beschikking. Dit is een ideale zaal voor grotere groepen, maar ook feesten en trouwerijen.

Geschiedenis

Het was in 1648 dat het park, ook wel lusthof genoemd, werd aangelegd in opdracht van prins Willem Frederik van Nassau. Willem Frederik werd uiteindelijk stadhouder en was onderdeel van de Friesche Oranjes. Het park was een eerbetoon aan het eind van de 80-jarige oorlog en de vrede van Münster.

Pas 150 jaar later werd het park openbaar gemaakt voor de Leeuwarders door Koning Willem I. De Koperen Tuin dankt zijn naam aan de gelijknamige roman van Simon Vestdijk. De roman speelt zich voor een deel af in de Prinsentuin.

De Koperen Tuin - binnen

Ben jij onze nieuwe collega?

Op zoek naar een (bij)baan? Bekijk onze vacatures!