Grand Café Restaurant De Koperen Tuin Leeuwarden

Loading...
http://www.dekoperentuin.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/Banners 2016.lunch ea eten.Banner 2016 L2gk-is-121.jpg http://www.dekoperentuin.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/Banners 2016.recepties-jubilea.Banner 2016 RJDB1gk-is-121.jpg http://www.dekoperentuin.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/Banners 2016.lunch ea eten.Banner 2016 L1gk-is-121.jpg http://www.dekoperentuin.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/header.Banner DinerB.Banner DB4gk-is-121.jpg http://www.dekoperentuin.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/header.Banner DinerB.Banner DB6gk-is-121.jpg http://www.dekoperentuin.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/Banners 2016.lunch ea eten.Banner 2016 L3gk-is-121.jpg http://www.dekoperentuin.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/Banners 2016.recepties-jubilea.Banner 2016 RJDB2gk-is-121.jpg

À la carte kaart: eten in Umbrië

 

Onderstaande gerechten zijn vanaf 17:00 uur te bestellen.

Deze menukaart is opgebouwd uit drie gangen; voorgerechten, tussengerechten en hoofdgerechten. De huisgemaakte pasta's, de tussengerechten, hebben om die reden een grootte van 80 gram. Hoe en óf u de diverse gerechten combineert is aan u.

Wij wensen u een heerlijke maaltijd

 

Antipasta - voorgerechten

   

Antipasto misto (voor 2 personen)
Palet van huisgemaakte Italiaanse worstsoorten, crostino met patè van kippenlever,
hartige taart, een selectie van onder olie ingemaakte groenten zoals artisjok,
courgette, asperge, aubergine en paprika. 
De samenstelling wordt door de chef gevarieerd.

€ 18.50

 

 

Antipasto misto vegetariano (voor 2 personen)
Palet van gegrilde groenten zoals aubergine, courgette, paprika en pompoen
een caprese di burratta kaasje, witte kool met balsamicoazijn en 
caponata, een mix van aubergine, pijnboompitten, serderij, tomaat en olijven

€ 14.00   


Fritti misti - vegetarisch mogelijk
selectie van gefrituurde groenten, fruit, aardappelchips en gehaktballetjes,
de samenstelling is seizoensafhankelijk


€  9.50


 


Parmigiana di melanzane - vegetarisch mogelijk
kruidige aubergine met rundergehakt, tomatensaus en parmezaanse kaas uit de oven 


€  9.50
 
 


Uova in camicia - vegetarisch
gepocheerd ei gegarneerd met;
wilde truffle 
of pomodorotomaat




€  8.50
€  3.50

 


Zuppa di pomodoro
Umbrische tomatensoep, gemaakt van vier verschillende tomatenrassen


€  4.50
 


Minestra maritata
‘Getrouwde soep’, de naam omdat de ingrediënten elkaar goed in balans houden.
Deze soep bevat varkensvlees en drie verschillende groenten.


€  8.00
 


Stracciatella - vegetarisch
Huisgemaakte groentenbouillon met ei, parmesaanse kaas, nootmuskaat en citroenrasp


€  5.00
 


La pasta
Pasta fatta in la casa - Pastagerechten van huisgemaakte pasta

   
            

Linguine di Cosmo
Pasta met bacon, cherrytomaat, lente-uitjes en pecorino kaas

€ 8.50

 

     

Ravioli - vegetarisch
Huisgemaakte, gevulde pasta. De vulling is gemaakt van pompoen en amaretto biscuit.

€ 14.00  
     

Risotto al radicchio - vegetarisch
Deze verse risotto heeft een bereidingstijd van 25 minuten.
Rijst met versneden rood blad sla, ‘Treviso radicchio’, ui en parmesaanzekaas

€  9.50

 
     

Orecchiette con i broccoli
Oorvormige pasta met broccoli, kappertjes en ansjovispasta

€ 8.00  
     

Polenta funghi salsiccia pecorino e parmigiano
Polenta is gekookt maïsmeel, dit wordt geserveerd met een heerlijke stoof
met champignons, gehakte Umbrische worst, tomatensaus, pecorinokaas en parmezaansekaas.

€  9.00


Secondi - Hoofdgerechten

   

Spezzatino di maiale
Varkensstoof met aardappel, laurierblad, rozemarijn, salie en jeneverbessen

€ 13.00

 
     

Cotolette di agnello fritte
Dun geslagen, gepaneerde, gefrituurde lamskoteletjes

18.00

 
     

Tagliata di manzo
gegrilde entrecote geserveerd op een bedje van rucola, gegarneerd
met balsamico-azijn, cherrytomaatjes en parmesaansekaas

€ 18.50


 
     

Zuppa di pesce (kan graten bevatten)
Deze visstoof heeft een bereidingstijd van 20 minuten.
traditionele ‘vissoep’. Op basis van tomaat en huisgemaakte visfond.
Gevuld met mosselen, kokkels, garnalen, inktvis en zachte witvis

€ 22.50



 


Il piatto vegetariano
Vegetarische schotel a la chef


€ 13.00

 

 

De hoofdgerechten worden geserveerd met een groente op Umbrische wijze en
gebakken aardappeltjes. Op verzoek is er rauwkostsalade beschikbaar.

   


Dolci - Nagerechten


 

Tortino al cioccolato con cuore caldo
Zoete chocolade soufflé met vloeibare chocolade kern

€  8.00
 
 


Coppetta marmorizzata al mascarpone
Mascarpone, rum, amaretto, cacao en crème-custard. een zaligheid!


€  8.50

 


Tiramisù fatto in casa

Huisgemaakte tiramisù


€  8.00


 


Zuccotto

Een cake gelijk aan parfait


€  8.00

 


I semifreddi dello chef
2 parfaits van de chef


€  8.50

 

 

Donatella en Cosmo bereiden alles zelf en zoveel mogelijk op de traditionele Umbrische manier.
Veelal recepten die decennia lang van moeder op dochter zijn overgedragen en met veel zorg worden bewaard.

   

Copyright © 2012 De Koperen Tuin | Designed by Senseven Webdesign Leeuwarden | Web-mastered by Marc van Eck